22

 

 

Kansainvälisen Työväen Urheiluliitto CSIT:n viidennet Maailmankisat järjestetään 13.-18.6. 2017 Latvian pääkaupungissa Riiassa. Maailmankisat tarjoaa amatööriurheilijoille hienon mahdollisuuden osallistua kansainväliseen kilpailuun sekä päästä edustamaan TUL:ää ja Suomea kymmenien maiden joukossa.

Matkapaketteja on useita ja kustannukset ovat 485-830 euroa. Hinta määräytyy matkustusmuodon (lentokone ja laiva-bussi), hotelliluokituksen ja huonekoon myötä.

Tästä pääset matkapaketteihin

Tästä pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen ja lukemaan ohjeet

Paketti, jossa ovat lennot tai laiva- ja bussikuljetus sekä majoitus täysihoidolla valitussa hotellissa, sisältää myös osallistumismaksun, paikalliskuljetukset Riiassa, tervetulopaketin, TUL-paidan ja kiropraktikkopalvelut.

Omatoimimatka ilman majoitusta sisältää osallistumismaksun, paikalliskuljetukset, tervetulopaketin, TUL-paidan ja kiropraktikkopalvelut. Hinta on 140 euroa.

Riikaan on mahdollisuus matkata laivalla Helsinki-Tallinna-Helsinki ja bussilla Tallinna-Riika-Tallinna. Lentoreittejä Riikaan on peräti kolme: Helsingistä, Tampereelta ja Turusta.

Kilpailuja ja harrasteliikuntaa

Riikaan odotetaan tuhansia kilpailijoita ja harrasteliikkujia. Maailmankisoissa kilpaillaan CSIT:n mestaruuksista jalkapallossa, judossa, koripallossa, lentopallossa, mamanetissa, minifutiksessa (viisi pelaajaa), painissa, pöytätenniksessä, petankissa, rantapainissa, rantalentopallossa, rantatenniksessä (kolme pelaajaa), shakissa, tenniksessä, uinnissa ja yleisurheilussa.

Kilpailujen ohella on paljon lajiesittelyjä ja mahdollisuuksia kokeilla uusia lajeja. +55 -vuotiaille järjestetään viikon aikana päivittäin omaa harrasteliikuntaa, joka sisältää kaikkea mahdollista ”maan ja taivaan väliltä”, muun muassa sauvakävelyä, joogaa, meditaatiota, voimistelua ja kuntojumppaa. TUL:ltä lähtee oma henkilö tämän ryhmän mukaan.

Maailmankisat ei ole tarkoitettu huippu-urheilijoille, vaan amatööriurheilijoille, työpaikkojen joukkueille ja liikunnasta kiinnostuneille harrastajille. Viikko tarjoaa kaikille osallistujille unohtumattomia tunnelmia urheilun, liikunnan, kulttuurin, ystävyyden ja kansainvälisyyden parissa. Lajien säännöissä  onrajoituksia koskien esimerkiksi EM- ja MM -kilpailuihin sekä olympialaisiin osallistumista. 

TUL:n liikuntapäällikkö Antti Kempas osallistui huippukävelijänä Maailmankisoihin 2008 ja 2010 voittaen 10 kilometrin kävelyn.

- CSIT haluaa korostaa amatööriurheilua ja työpaikkaliikuntaan. Amatööriurheiluun liittyvät CSIT:n säännöt tarkoittavat TUL:lle sitä, että esimerkiksi Rion olympialaisiin osallistuneet seitsemän TUL:n urheilijaa eivät saa osallistua Riian Maailmankisoihin, Kempas sanoo.

Ennakkoilmoittautuminen on tehtävä 5.2.2017 mennessä (50 prosenttia maksusta). Tämän jälkeen tehdyistä ilmoittautumista perimme ylimääräisen maksun 30% hinnasta, joka peritään loppumaksun yhteydessä. 

Lopullinen ilmoittautuminen (nimet, kilpailusarjat ym.) on tehtävä 28.4.2017 mennessä ja maksettava loppumaksu. 

Tiedustelut

1) Kilpailujen osalta liikuntapäällikkö Antti Kempas, 050 337 5942, antti.kempas@tul.fi.

2) +55 -kunto- ja harrasteliikkujien osalta harrasteliikunnan kehittäjä Tiia Kaukovuo, 050 596 7813, tiia.kaukovuo@tul.fi,

Maailmankisojen www-sivut: www.wsg2017.com. TUL:n www-sivut: www.tul.fi