23


Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n perinteiset Seurapäivät järjestetään Jyväskylän Työväentalolla ensi viikonloppuna. Tämän vuoden teemana on strategiset valinnat seuratoiminnan tukemiseksi. Keskusteluissa ja esityksissä nostetaan esille seuratoiminnan arjen mahdollisuuksia ja haasteita. Lisäksi Seurapäivillä esitellään TUL:n vuonna 2019 järjestettävän 100-vuotisjuhlavuoden sisältöä ja ohjelmaa.

TUL:n Seurapäivät tarjoaa jäsenseuroilleen mahdollisuuden verkostoitua, kokoustaa, oppia ja viettää aikaa yhdessä.

Lauantaina 25.11. puhuvat muun muassa Olympiakomitean hallituksen jäsen, Pajulahden Urheiluopiston rehtori Lasse Mikkelsson sekä TUL:n Suur-Helsingin piirin historiateoksen kirjoittaja, tohtorikoulutettava, Mikko Mäkinen.

Mäkinen puhuu TUL:n Suur-Helsingin piirin vaiheista seurojen näkökulmasta. Mäkisen mukaan historiallisiin vaiheisiin perehtyminen tarjoaa tietoa ja osviittaa siitä, mitä ennen on tehty, miten tähän on tultu, ja mitä mahdollisesti tulevaisuudessa on edessä. Historiasta ei hänen mielestään pidä kuitenkaan tehdä painolastia. Piirihistoria julkaistaan alkuvuodesta 2018.

Sunnuntaina 26.11. TUL:n puheenjohtaja, professori, Kimmo Suomi esittelee TUL:n 100-vuotisjuhlavuotta, jota vietetään vuonna 2019. Tapahtumatäyteinen vuosi huipentuu 15.6.2019 Helsingissä järjestettävään pääjuhlaan.

Lisäksi TUL:n Nuoret päättäjät esittelevät oman näkemyksensä unelmien urheiluseurasta. Nuoret päättäjät on TUL:n seuroista koottu nuorten ryhmä, jolla on halu kehittää itseään niin seura- kuin yhteiskunnallisina toimijoina.

Seurapäivät päättyy TUL:n valtuuston sääntömääräiseen syyskokoukseen.

Lisätietoa:

Risto Korpela
Pääsihteeri, TUL
040 7593 770
risto.korpela(at)tul.fi

Kimmo Suomi

Puheenjohtaja, TUL
040 188 1407
kimmo.j.g.suomi(at)jyu.fi