Jalkapallo

Uutiset (18.9.2017)

SoVo Futsal cup -mestariksi

Sunnuntaina 17.9. ratkottiin Someron monnarilla TUL:n mestaruus futsalissa. Loppuottelussa kohtasivat liigassa pelaava SoVo Futsal ja kakkoseen pudonnut Musa Futsal. Ottelu saattoi olla paperilla läpihuutojuttu, mutta finaali olikin tasainen taistelu, joka ratkesi SoVon rutiiniin ja laajempaan pelaajarinkiin. 

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta erinomaisesti,sillä viiden minuutin kohdalla taululla oli tylyt 2-0 lukemat. Liekö lievä hyvän olon tunne tullut, kun vierailijat pääsivät tasoittamaan ottelun 2-2. SoVo onnistui ryhdistäytymään ja tauolle mentiin kotijoukkueen 4-2 johdossa. Toinen puoliaika alkoi SoVon tahdittamana, mutta joukkue syyllistyi turhaan kikkailuun. Usein pallopeleissä käy, kuten nytkin pääsi Misa Futsal kaventamaan pelin 4-3. Kotijoukkue klaarasi lopun ja viimiesteli pariin otteeseen loppunumerot 6-3. Musa Futsal pelasi omilla vahvuuksilla maalivahti Joni Kuusiston johdolla pulustaen kurinalaisesti alun viittä minuuttia lukuunottamatta. Liigajoukkueen rutiini oli kuitenkin liikaa porilaisille ja kannu jäi Somerolle. SoVon kausi on ollut erinomainen, sillä mestaruus o li joukkueen kolmas tällä kaudella.

Tilastot: SoVo Futsal Gezim Voca 2+0, Arber Istrefi 1+4, Xhevdet Gela 1+0, Mikko Matinaro 1+0, Pekka Karjalainen 1+0, Mergim Bushi 0+1 ja Tuomas Hakala 0+1
Musa Futsal: Toni Miettinen 1+1, Tommi Järvinen 1+0, Toni Kukkula 1+0 ja Timo Laurila 0+1


Uutiset (3.7.2017)

Toejoen Veikot TUL:n jalkapallocupin mestariksi

TUL:n jalkapallocupin voittoa Toejoen kentällä tavoittelivat kakkoseen noususta pelaavat Toejoen Veikot ja Atlantis FC. TOVE eteni loppuotteluun voittamalla Lapuan Ponnistuksen ja Warkaus JK:n, kun taas Atlantis FC kaatoi Halkian Alun ja TPV:n Tampereelta. Ottelua edeltävillä hetkilla oli aistittavissa selkeää cup huumaa, sillä Toejoen kentälle virtasi solkenaan pientä vihreää peluria ja katsomon penkit notkuivat väenpaljoudesta. Juniorit olivat tulleet katsomaan idolejaan. Eikä Atlantis FC jättänyt kansainvälisyydessään ketään kylmäksi. Ilmassa oli selkeästi futiskiimaa.

 

Ottelu alkoi tunnusteltavissa merkeissä Atlantiksen Obi Matzgerin ja Konan Kouakoun pyörittäessä punapaitojen peliä hienosti keskialueella. Kotijoukkueen keskikenttämiehet saivatkin olla koko ajan varuillaan, sillä niin väkivahvalta tämä kaksikko vaikutti heti ottelun alkuhetkiltä. Peli aaltoili vauhdikkaasti molempiin päihin, mutta maalivahdit Janne Järnstedt kotijoukkueen ja Maxime Foundop Atlantiksen maalissa pelasivat erinomaista torjuntapeliä.

Ensimmäinen kotijoukkueen maalipaikka siunaantui vartin pelin jälkeen Tero Laiholle, joka pääsi Foundapin kanssa nokikkain, mutta tämä otti kiinni niin varsinaisen yrityksen kuin paluupallonkin. Viisi minuuttia tästä oli Atlantiksella loistopaikka, mutta laukaus meni tolppaan. Tilanne liputettiin lopulta paitsioksi, joten kotijoukkue pääsi säikähdyksellä. Ottelun 22 minuutilla oli kotijoukkueen Tuomas Kallioisella tuhannen taalan paikka kulmasta, mutta vierailijoiden puolustus pelasti maaliviivalta. Puolen tunnun kohdalla oli kotijoukkueen maalivahdin aika esittää paraatitorjunta kulmatilanteessa, kun Anders Luga laukoikulmasta. Atlantis haki maalia, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa, mutta kotijoukkueen alakerta ja erityisesti maalivahti Janne Järnstedt oli ohittamaton. Jakson lopulla kotijoukkuekin pääsi yrittämään kahdesti, mutta muuri oli valtava Atlantiksenkin päässä.

Toinen jakso alkoi paljon varovaisemmissa tunnelmissa. Odotettavissa oli Atlantiksen voittomaalin haku, mutta toisen kävi. 59. minuutilla Matias Koskinen vapautti kotijoukkueen ja heidän kannattajansa piinasta laukoen 1-0 lukemat. Heti perään kotijoukkueen maalivahti torjui kahdesti Sergion ja Konan Kouakoun upeat maalipaikat. Vartti ennen loppua syntyivät 2-0 lukemat pienoisen onnenkantamoisen myötä. Kotijoukkueen laukaus osui tolppaan ja perään syöksynyt maalivahti Fondap rähmi pallon omaan maaliin. Loppunumerot 3-0 syntyivät Tero Laihon läpiajonpäätteeksi.

Atlantis haki vielä kavennusta viimeisen kympin aikana, mutta paras puhti joukkueelta loppui 2-0 epäonnenkantamoisen myötä. Peli oli erittäin hyvä ja vauhdikas. Ottelussa taklattiin kovaa ja nähtiin upeita henkilökohtaisia suorituksia. Hienoa jalkapalloviihdettä, todellista TUL cup huumaa. 


Uutiset (23.5.2017)

TUL cupin loppuottelu pelataan Toejoen kentällä lauantaina 2.7.2017 klo 15.00 ottelussa kohtaavat kotijoukkue Toejoen Veikot ja Atlantis FC. Molemmat joukkueet ovat selvittäneet cup taipaleensa kohtalaisen hyvin ottein. Luvassa on siis erittäin mielenkiintoinen ottelu. Kausi on alkanut molemmilla joukkueilla kohtalaisen mukavasti, sillä molemmat joukkueet kuuluvat sarjojensa kärkikastiin. Atlantis FC johtaa lohkoaan puhtaalla pelillä viiden kierroksen jälkeen ja ToVe kolmantena kuuden kierroksen jälkeen yhden tappion rasittamana. Molemmat joukkueet tavoittelevat nousua sarjaporrasta ylemmäs ja alkukauden tuloksien valossa se saattaa olla myös mahdollista.

Uutiset (06.04.2017)

Atlantis loppuotteluun

Atlantin ja TPV kävivät keskiviikkona TUL cupin välierissä kiihkeän ottelun niin tilanteiden kuin tuloksen muodossa. Ottelussa jaettiin pisteet 2-2 lukemin, mutta rangaistuslaukauskilpailussa kotijoukkue Atlantis oli 6-5 lukemin parempi. Loppuottelussa kohtaavat Atlantis ja ToVe. Nyt on siis selvää, että mestaruuskannun vitriini vaihtuu Tampereelta Poriin tai Helsinkiin.  Atlantiksen maalit: Emmanuel Katundu ja Erik Virolainen. Pilkuilta osuivat Katundun lisäksi Saarenpää, Luga, Cassiano, Simeon ja Adams.

Uutiset (27.03.2017

Vihreä pyörremyrsky vieraili Seinäjoella

Seinäjoen Sisu-Pallo sai oikein kunnon opetuksen TPV:lta TUL cupin ottelussa. Vierailijat eivät jättäneet mitään epäselvää kumpiko jatkaa Atlantista vastaan toisen kierroksen ottelussa. Vierailijat voittivat ottelun 1-9 lukemin. Maalintekijät Salomo Ojala 6, Paavo Näykki 2 ja kertaalleen osuivat Jonne Innala ja Valtteri Hiilloskorpi. Kotijoukkueen ainokaisen teki Mika Lahti.

TUL cup jatkuu otteluilla ToVe - WJK ja TPV - Atlantis. Otteluiden voittajat kohtaavat finaalissa.

Uutiset (20.3.2017)

Eesti Kalev palloili mestariksi

 

Lahden Mukkulassa pelattiin viikonvaihteessa 34. kansainvälinen ay-jalkapalloturnaus. Eestin Kalevin nuori joukkue oli vähintään maalin verran parempi muita joukkueita. TUL lähti puolustamaan mestaruutta ihan uusitulla joukkueella, sillä edellisvuoden mestarijoukkueesta mukana oli ainoastaan yksi pelaaja. Joukkueen valmentaja Seppo Salmi kertoikin, että valmistautuminen on ollut haastavaa.

Turnaus käynnistyi lauantaiaamusta ja pelejä pelattiin niin kilpa- kuin harrastesarjassa. Harrastesarjan voittajaksi pelasi lähes 40 pelaajan rosterin turvin Peace United. Joukkue oli suvereeni sarjassa. Käytännössä he pelasivat kahdella eri joukkueella, kun toiset taiteilivat 11-13 pelaajan turvin.

Kilpasarjassa nähtiin kovaa taistelua loppuottelupaikasta. Taistelu köynnistyi TUL:n ja eestin Kalevin ottelulla, jossa Kalevin pojat poistuivat kentältä 1-0 voittajina pienen onnenkantamoisen saattelemana. TUL:n maalivahdin avaus suuntautui liikaa keskelle ja Kalevin keskikenttäpelaaja pääsi taidokkaasti roikottamaan pallon yli perään juosseen maalivahdin. TUL:lla oli etsikkopaikkansa, mutta osumatarkkuus oli huonoa. Ottelu oli tasoltaan hyvä ja palloa pelattiin puolin ja toisin pelaajalta toiselle koko kentän alueella.

Toinen ottelu Posti/PAU vs TUL oli luonteeltaan erilainen. Maalipaikkoja tuhlailtiin erityisesti viherpaitojen toimesta. Ottelun ratkaisu tapahtui kulman jälkitilanteesta, kun pelivälinen vaihtoi TUL puolustajasta suuntaa ja liukui vastustamattomasti verkon perukoille. Postin voittaessa aamulla IAU olivat finalistit käytännössä selvät.

Sunnuntai aamun pelissä TUL:n joukkueen ketsuppipullo sitten aukesi, vaikka IAU maalivahti pitikin joukkuetta pystyssä ensimmäisen varttitunnin upeilla torjunnoilla. Lopputulos ei anna sijaa selittelyille, vaan TUL voitti ottelun 6-0. Yhtä suvereeni oli Eestin Kalev finaalissa, kun Posti/PAU kaatui 5-0 lukemin.

Turnaus järjestäjien kanssa käytiin keskustelua turnauksen kehittämisestä ensi vuonna. Mahdollisia kehityspisteitä voisi olla harraste sarjan jakaminen 8 vs 8 ja 11 vs 11 sarjoihin, sekä TUL cupin lopputurnauksen tuominen tapahtuman yhteyteen.

Tulokset: Posti/Pau - IAU 4-3, TUL - Kalev 0-1, Posti/Pau - TUL 1-0, Kalev - IAU 6-1, Kalev - Posti/Pau 5-0, TUL - IAU 6-0

1. Eestin Kalev 2. Posti/PAU 3. TUL 4. IAU

Uutiset (16.3.2017)

Miesten TUL cupin ensimmäinen kierros on pyörähtänyt käyntiin. Kierros päättyy 26.3. kun Sisu-Pallon vieraaksi saapuu viime vuoden mestari TPV. Kierroksen otteluissa Atlantis kohtasi Halkialan Alun. Kotijoukkue ei antanut vierailijoille sanansijaa, vaan voitti ottelun 3-0. Toejoen Veikkojen ja Lapuan Ponnistuksen välinen ottelu päättyi 3-0 lukemin ToVelle. Ottelu jouduttiin pelaamaan valitettavasti paperilla, kun Ponnistuksella oli vaikeuksia joukkueen saannin kanssa ja uuden pelipäivän sopiminen tuntui liian haasteelliselta.

Toinen kierros alkaa 1.4. ToVe - Varkauden JK:n välisellä ottelulla. Ottelu pelataan Porissa klo 15.00 tekonurmella. Atlantis kohtaa voittajan ottelusta TPV vs Sisu-Pallo. Finaali ja pronssiottelu pyritään pelaamaan huhtikuun aikana.

Uutiset (8.4.2016)

TUL-Umbro cupin välierät potkaistiin käyntiin ja ennakkosuosikkina cupiin mykaan lähtenyt TPV Tampereelta teki onnistuneen ryöstöretken Lapualle. Ponnistus ei saanut hyödynnettyä pienehkön hallinsa etuja, vaan kakkosessa pelaava TPV vei ottelun 3-9 lukemin. Cupin toinen välierä pelataan lauantaina 9.4. Porissa. Ottelussa kohtaavat Toejoen Veikot ja Sisu-Pallo Seinäjoelta.

Lopputurnuaspäiväksi on varmistunut sunnuntai 24.4. Tampere. Parempaa ajankohtaa ja päivää ei voisi olla, sillä palloliiton liittokokous päättyy samaisena päivänä Tampereella. Leikkisästi voisi sanoa, että henkilövalintojen jälkeen huipentuu TUL cupin finaaliin !

Jalkapallo väki kokoontui Viking Gracella aprilliristeilyn yhteydessä pohtimaan TUL jalkapallon tulevaisuutta. Keskiöön nousi kaksi selkeää painopistettä: harrastejalkapallon kehittäminen ja oman cupin, niin jalkapallo kuin futsalin arvostuksen palauttaminen. Osallistuneiden joukkueiden mielestä molemmat cupit palvelevat hyvin tulevia sarjaotteluita.

Uutiset (22.2.2016)

TUL-Umbro jalkapallocup käynnistyi eilen kahdella tasaisella taistelulla. Kierroksen ensimmäisessä ottelussa Sisu-Pallo/1 matkusti Äänekosken Huiman vieraaksi Piispalaan. Kotijoukkue Huima oli voitossa kiinni aina ottelun viimeiseen tilanteeseen saakka, kunnes Sisu-Pallon Antti Viita tasoitti ottelun loppunumeroiksi 1-1 pelikellon näyttäessä 80+3. Huoman maalintekijä oli 72 minuutilla Juha Nyholm. Tämän jälkeen pallo vietiin pilkulle ja vasta kahdeksannen parin jälkeen voittaja oli selville lukemin 6-5. Sisu-Pallo/1 jatkaa TUL cupissa toiselle kierrokselle. 
Kierroksen toinen ottelu pelattiin Seinäjoella Wallsport areenalla, jossa kohtasivat Sisu-Pallon/2 neloseen noussut joukkue ja Lapuan Ponnistus. Ponnistus juoksutti kentälle useita Virkiän väreissä seuran kakkoseen nostaneita pelaajia. Vierailijat ratkaisivatkin ottelun Ville Pakkalan osumalla vain pari minuuttia ennen ottelun päättymistä. Ponnistus voitti ottelun lopulta 3-2. Sisu-Pallon maalintekijät olivat Ville Luomapuro ja Jari-Matti Lempinen. Ponnistuksen kaksi ensimmäistä maalia viimeisteli Artem Lavrukov.

TUL cup 1.kierros
Äänekosken Huima - Sisu-Pallo/1  1-1, rp. 5-6
Sisu-Pallo/2 - Ponnistus 2-3
HalKu - ToVe 0-6

Uutiset (5.10.2015)

Sisu-Pallo futsal mestariksi

TUL cupin toinen päivä tarjosi jännitystä koko rahan edestä. PTU oli vahvistunut yön aikana kolmella tuoreella miehellä, jotka toivat joukkueen peliin lisää virtaa ja yritystä. Sen saivat kokea vuorollaan niin mestari Sisu-Pallo kuin Ponnistus päivän viimeisessä ottelussa. Musa Futsal klaarasi sunnuntain puhtaalla pelillä ja nousi turnauksessa toiseksi. Pronssia sai PTU. 

Tulokset: Sisu-Pallo/2 - PTU 5-5, Musa Futsal - Ponnistus 3-0, Sisu-Pallo/1 - Musa Futsal 2-9, PTU - Ponnistus 3-1

Sarjataulukko: 1. Sisu-Pallo/2 10 p, 2. Musa Futsal 9 p, 3. PTU 7 p, 4. Ponnistus 3 p. 5. Sisu-Pallo/1 0 p

Maalipörssi TOP 10: 9 maalia: Joonas Kuivalainen Si-Pa/2, 6 maalia: Petri Nieminen PTU, 5 maalia: Joonas Koivumäki Si-Pa/2, Mikael Luotola Si-Pa/2, Olli Uhlback PTU, Vili Huppunen PTU, 4 maalia: Roope Takala Si-Pa/2, Aleksi Oijennus Si-Pa/2, Juha Helander Musa Futsal 3 maalia: Matias Siukola Si-Pa/2, Lasse Piira Musa Futsal, Timo Laurila Musa Futsal, 

Uutiset (4.10.2015)

TUL:n futsal cupin ensimmäinen päivä oli yllätyksellinen, sillä molemmat ykkösessä pelaavat joukkueet niin Ponnistus kuin Musa Futsal jäivät kotijoukkue Sisu-Pallon jalkoihin. Sisu-Pallo pelaa kolmosta. Ottelut jatkuvat tänään sunnuntaina klo 11.00 Sisu-Pallo/2 - PTU ottelussa, jossa Sisu-Pallolle riittää pistekin mestaruuden varmistamiseksi.

Tulokset: Sisu-Pallo - Ponnistus 1-8, Sisu-Pallo/2 - Musa Futsal 4-0, PTU - Sisu-Pallo 11-0, Ponnistus - Sisu-Pallo/2 1-9, Musa Futsal - PTU 4-3, Sisu-Pallo - Sisu-Pallo/2 1-13

Uutiset (21.9.2015)

TUL:n futsal cup pelataan Seinäjoella 3.-4.10.2015. Turnaukseen otetaan max 8 joukkuetta. Turnaukseen ovat ilmoittatuneet Musa Futsal, Ponnistus, PTU, Sisu-Pallo. Osanottomaksu turnaukseen 250 euroa. Hyvät palkinnot ! (kutsu)

TUL:n läntisen alueen junnujen avoin jalkapallon mestaruusturnaus pelataan 9.-10.1.2016 Seinäjoki Areenalla ja monitoimihallilla. Katso kutsusta tarkemmin turnausinfo. 

Uutiset (16.10./20.10)

Turun Caribiassa pelattiin sunnuntaina 19.10. TUL JoyGames -tapahtuman futsal -turnaus tyttöjen 01 ja poikien 00 ja 01 sarjoissa. Joukkuita oli mukana kymmenen. Mestaruudet menivät Seinäjoen Sisun tytöille ja poikien mestaruudet nappasivat FC Ulvila ja LTU Littoisista.

Ottelut: Loiske -TuTo 1-0, LTU - TuKV 2-1, LTU - RaiFu 1-0, Sisu - RaKe 4-1, LTU - FC Ulvila 0-5, LTU - NoPy 2-1, TuTo - RaKe 2-2, TuKV - FC Ulvila 1-6, RaiFu - NoPy 6-0, Loiske - Sisu 0-2 , TuKV/A3 - NoPy/B3 10-1, Loiske - RaKe 3-2 , LTU/A2 - RaiFu/B2 4-1, Sisu - TuTo 5-1, FC Ulvila/A1 - LTU/B1 1-3 

JoyGames -futsal turnaus Turussa (14.10)

TUL:n jalkapallojaosto isännöi nuorten futsalia Turun Caribiassa su klo 19.10. klo 10.00. Avausottelussa kohtaavat P-14 sarjassa LTU - TuKV. Ottelut päättyvät klo 18.00 mennessä. Menossa mukana ovat LTU, TuTo, RaKe, NoPy, FC Ulvila, RaiFu ja Loiske. Tervetuloa !

MuSa naisten futsal mestariksi (10.10)

Porissa pelatun naisten futsal turnauksen voitti MuSa Porista. Joukkue oli turnauksen vahvin siitäkin huolimatta, että osa joukkueen pelaajista osallistui samanaikaisesti pelattavaan Nicefutiksen jalkapallon karsintaotteluihin. Tiukimmilla joukkue oli Sisun punaisten kanssa, mutta oli lopulta oli 2-1 parempi.

Tulokset: Musa - LLuja 6-1, Sisu/pun. - LLuja 1-1, Sisu valk. MuSa 0-13, Sisu valk. - LLuja 0-13, MuSa - Sisu 2-1, Sisu pun. - Sisu valk. 11-2 
1.MuSa 2.LLuja 3.Sisu/pun. 4.Sisu/valk.

Pori Futsal mestariksi (4.10)

Porilainen Pori Futsal oli tyly isäntä TUL:n futsalin mestaruusturnauksessa urheilutalon uudella pinnoitteella. Pori Futsal aloitti turnauksen kaatamalla paikallisvastustaja PiTU:n 6-4. Toisessa ottelussa vietävänä oli Sisu-Pallo 7-1 lukemin ja lopuksi Ponnistus 8-0. Pori Futsal sai ensimmäisen kiinnityksen kiertopalkintoon ja mahdollisuuden osallistua CSIT:n maailankisoihin TUL:n edustajana Italian Luiganoon 7.-14.6.2015.
Turnaus jatkuu huomenna naisten peleillä Porin urheilutalolla.

Tulokset: Pori Futsal - PiTU 6-4, Sisu-Pallo - LaPo-90 1-3, Pori Futsal - Sisu-Pallo 7-1, LaPo - PiTU 1-2, Pori Futsal - LaPo-90 8-0, Sisu-Pallo - PiTU 3-5 
1.Pori Futsal 2.PiTU 3.LaPO-90 4.Sisu-Pallo

TUL Joy Games kutsuu nuoria futsalin taitajia Turkuun. Turun Caribiassa pelataan su 19.10. poikien ja tyttöjen futsal -turnaukset ikäryhmissä 2000 ja 2001 syntyneet. Lisätiedot www.tuljoygames.fi (kilpailukutsu)

Miesten ja naisten Avoimet futsalin mestaruuskilpailut pelataan 4.-5.10. Porissa. Miehet pelaavat Porin urheilutalolla ja naiset pelaavat Mero-Porin koululla. Kilpailukutsut (miehet) ja (naiset).

Jalkapallon seurakirje 3 / 2014 on ilmestynyt. Sen voit tulostaa tästä.

Sisu-Pallo mestariksi

TUL:n vuoden 2014 jalkapallomestari on Seinäjoen Sisu-Pallo. Loppuottelussa vastassa oli FC Kiisto A-team. Kotijoukkue oli 3-1 lukemin vahvempi. Sisu-Pallon maaleista vastasi Jukka Yli-Renko 2 ja Lauri Hautamäki 1. Kaikkien maalien esityön teki Henri Saranpää. Seinäjoen Sisu-Pallo9lla on mahdollisuus lähteä edustamaan TUL:a CSIT:n maailman kisoihin kesällä 2015.

TUL Umbro jalkapallocupin loppuottelu pelataan maanantaina 14.7. klo 19.30 Jouppilan vuoren tekonurmella. FC Kiisto A-team pelaa Vaasan pallopiirin kolmosta ja on kauden puolivälissä sarjan keskikastissa. Kotijoukkue Sisu-Pallo pelaa samaisen piirin nelosta ja sarjakärkeä kolme pistettä jäljessä. Luvassa on siis kiihkeä "paikallis" taistelu, jossa voittajalle on tarjolla mahdollisuus osallistua ensi kesänä CSIT:n maailmankisoihin Italiassa 7.-14.6.

Otteluparit:

1. kierros

1 06.04. klo 20.00 Sisu-Pallo/I - Sisu-Pallo/II 9-0 (3-0)
2 05.05. klo 18.30 Ponnistus/A - PUS 3-1 (1-1)
3 26.04. klo 13.00 Ponnistus - FC Kiisto A-team 4-5 rp. 1-1

Välierät:

4 26.04. klo 15.00 Huima - Sisu-Pallo/I 0-4 (0-2)
5                       FC Kiisto A-team - Ponnistus/A-jun. (pelattiin lapualla)

Finaali

6 14.07. klo 19.30 Sisu-Pallo/I - FC Kiisto Team 3-1

YLEISTÄ

Jalkapallo on TUL:n harrastetuin laji, kun sitä mitataan lajin lajikohtaisilla lisensseillä. TUL:n jalkapallotoiminnan on tuettava Suomalaista jalkapallon kehititystyötä Suomen palloliiton suuntaamilla liittokokouspäätöksillä. 

TUL:n jalkapallotoiminta tarjoaa mahdollisuuden ja täydentää Suomen palloliiton toimintatarjotinta mm. omilla turnauksilla, cupeilla, seurakoulutuksilla ja leireillä. Varsinaisen lajikoulutuksen hoitaa Suomen palloliitto ja sen piirit.

CSIT tarjoaa erinomaisen kanavan kansainvälisiin kokemuksiin TUL:n jäsenseuroille. Seuraavat CSIT:n maailman kisat ovat Italiassa 7.-14.6.2015. Tänne on tarkoitus lähteä niin miesten kuin naisten joukkueilla.

VARSINAINEN TOIMINTA

TUL:n jalkapallojaoston toimintaa aktoivoidaan tällä liittokokouskaudella enemmän omien seurojen tukevaan toimintaan, että oman toiminnan aktivoitumiseen niin junioreissa kuin aikuispelaajien joukoissa.

Tämän vuoden voimainnäyttö ja vuoden ehdoton kohokohta on TUL:n liittojuhla Lakeuden Kisat Seinäjoella 6.-8.6.2014. Aikaisemmin viikolla nuorilla palloilijoilla on mahdollisuus päästä nauttimaan liittojuhlaleirin tunnelmista 2.-6. välisellä ajalla aivan Seinäjoen kaupungin keskustassa. Viikon ohjelmaan kuuluu useiden lajien kokeiluja ja päivä PowerParkissa. Lakeuden Kisoissa pelataan jalkapalloa pikkujunnareista aikuispelaajiin saakka. Kisakutsu löytyy www.lakeudenkisat.fi sivustolta.

Toinen merkittävä avaus on UMBRO TUL jalkapallo cup, niin miehille kuin naisille. Useamman vuoden ruususen unta nukkunut TUL cup/turnaus herätetään unesta. Tänä vuonna cup pelataan yksittäisinä otteluina ensin omilla piireillä ja tämän jälkeen alueittan ja lopuksi huipentuen valtakunnalliseen loppuotteluun. Cupin osallistumismaksu on 100 euroa ja joukkueet vastaavat omista kuluistaan. TUL ja Umbro/Sultrade lahjoittaa otteluihin ottelupallot (2 kpl) eli ottelut pelataan Select Omega Special palloilla. Sen lisäksi OLVI palkitsee joukkueiden tehopelajia tuotepaketeilla. 

TUL:n jalkapallojaoston kolmas painopistealue on omien seurojen taitokulttuurin edistäminen ja kehittäminen yhdessä palloliiton piirien kanssa. Tämän toiminnan aktivoiminen, kuten leiritoiminnan kehittämisen aktivoiminen tapahtuu vuoden 2015 aikana.

TAPAHTUMAT

Miesten avoin TUL:n futsal mestaruusturnaus 4.-5.10. Pori (kutsu)
TUL:n nuorten TUL Joy Games -mestaruusturnaus 19.10 Turku (kutsu)
 

KOULUTUS

TUL tarjoaa jalkapalloseuroille edullisesti mm. valmennuksen perusteet ja lasten/nuorten ohjauksen perusteet koulutusta, sekä kaikkia hallinnon osa-alueiden koultuksia. Ottakaa rohkeasti yhteyttä alueiden/piirien toiminnanjohtajiin tai suoraan Helsinkiin Veli-Tapio Kangasluomaan (veli-tapio.kangasluoma(at)tul.fi 

TUL:n piirien jalkapalloihmiset voivat tarjota kohdennetusti yhteistyössä pallopiirien kanssa E-kurssia. Kaikki muu lajikohtainen koulutus hoidetaan SPL:n koulutus kalenterin ja -ohjelmien mukaisesti. Niistä saat lisätietoja pallopiirien kotisivuilta.

Tämän vuoden jalkapallon neuvottelupäivät pidetään aprilliristeilyn yhteydessä la 29.3. klo 17.00 kannella 10. Aika ei ole virheellinen ;)

TIEDOTUS

TUL:n jalkapallojaoston tiedottamiseen tullaan paneutumaan. Ensimmäinen avaus oli joulukuussa ilmestynyt lajikirje ja nyt nämä sivut. Lajikirjeitä ilmestyy sähköisesti kolme kertaa vuodessa ja kotisivuja päivitetään säännöllisesti. Suurin haaste on saada kerättyä jalkapallojoukkueiden yhteyshenkilölistat ja saada tieto kulkemaan oikeille henkilöille oikeaan aikaan. Olkaa siis aktiivisia, kun seuroissanne vaihtuu toimihenkilöitä ja ilmoittakaa ne pallopiireihin ja myls TUL:n piireihin.

Seurakirje 4/2014

Seurakirje 3/2014

Seurakirje 2/2014

Seurakirje 1/2014

HALLINTO

TUL:n jalkapallojaostoa pyörittää lajin jaosto, johon valitaan toimijat seurojen esityksistä kolmeksi vuodeksi kerrallaan ylintä päätäntävaltaa käyttävät henkilöt. TUL:n jalkapallojaostoon on perinteisesti kuulunut samoja henkilöitä kuin SPL:n hallitukseen ja valtuustoon. Tämän kertainen jaosto on sekoitus niin palloliiton organisaatioissa olevia kuin seuratyössä mukana olevia tullilaisia jalkapallovaikuttajia.

TUL:ssa on aina pidettyä tärkeänä hyvin toimivaa yhteistyötä Suomen Palloliiton kanssa niin kabineteissa kuin kentän reunallakin. Tätä toimintamallia jatketaan.

Jalkapallojaosto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja pitää tarvittavat neuvottelu/suunnittelupäivät vuosittain.

YHTEYSTIEDOT

Puheenjohtaja Heikki Grönlund (Turku) 0400 780 139, heikki.gronlund(at)pp1.inet.fi
Jäsen: Ari Tuurinmäki (Lapua) 040 849 45 93, ari.tuurinmaki(at)netikka.fi
Pekka Hahl (Varkaus) 0400 910 900, pekka.hahl(at)pp.inet.fi
Henri Karjalainen (Pori) 0440 557 345, karjala4(at)dnainternet.net
Jan Kaski (Pori) 041 462 98 69, jan.kaski(at)pori.fi 

oto-lajivastaava: Jarkko Tenkula 044 355 59 19, jarkko.tenkula(at)tul.fi