27.4.2017

Nuoret päättäjät -koulutus käynnistyi vauhdikkaasti Kisiksessä 22.-23.4. Koulutukseen osallistuu kaksitoista innokasta nuorta seura-aktiivia. Ensimmäisen osion keskiössä oli liikunnan organisoituminen. Nuoret päättäjät -koulutuksen seuraava jakso on 20.5. Herttoniemessä TUL:n toimistolla. 

26.4.2017

TUL:n nuorten ohjaajien virkistys- ja koulutuspäivät olivat menestys. Osallistujia oli yli kaksikymmentä ympäri Suomea. Ohjelmassa oli terveysluento, kahvakuulailua, seinäkiipeilyä, frisbeegolfia ja uskaliaimmille oli varattu avantouinti mahdollisuus, jonka yllättävän moni myös hyödynsi. Viikonlopussa oli aika paljon aikaisempien aikojen teemapäivä -henkeä, jossa seurojen ohjaajat tapasivat toisiaan vaihtaen kuulumisia liikunnan ja mukavan yhdessä olon varjolla.

9.4.2017

Aprilliristeily takana päin, koulutustilaisuudet- ja leirit edessäpäin. Sivuillamme on julkaistu Oulun kesäkuussa ja Sauvon heinäkuussa pidettävien leirien kutsut. Nyt kaikki mukaan leireilemään innolla. Kesäleireillä tehdään kaikkea kivaa perinteisen leirielämän lisäksi. Mukana on lajikokeiluja mm. suppailua ja kanootilla melomista. Tutustu esitteisiin ja ilmoittaudu ohjeen mukaan.

6.4.2017

Kevät on toiminnallista aikaa. TUL:n nuorisovaliokunnan järjestämä ohjaajien koulutus- ja virkistyspäivät lähestyvät. Ne pidetään huhtikuun 22.-23. päivinä Kisakeskuksessa. Voit vielä kysellä paikkoja. 
Leiriohjaajakursseja ja leiritoimintaa on tarjolla. Kannattaa seurata niin piirien kuin liitonkin sivuja tarkasti, ettei mene hyvä toiminta ohi suun. Leiriohjaajakursseja on Helsingissä ja Piikkiössä 7.5., Kotkassa 21.5. ja Tampereella 25.5. Ilmoittautumiset päättyvät pari viikkoa ennen koulutuksen alkua. Lisätietoja voit kysellä aluetyöntekijöiltä tai jarkko.tenkula@tul.fi. 

27.3.2017

TUL:n nuorten ohjaajien virkistys- ja koulutuspäiville 22.-23.4. on vielä aikaa ilmoittautua. Ohjelmassa on seinäkiipeilyä, kahvakuulailua, pickleballia ja frisbeegolfia. Kisiksen luonnonkauniit maisemat tarjoavat osallistujille unohtumattomat kokemukset ja voimaannuttaa jaksamaan kesän yli. Hinta ainoastaan 100 euroa täyshoidolla.

14.3.2017

TUL:n perinteinen aprilliristeily kerää myös nuoria toimijoita mukaan. Nuorille ei ole erityisesti keksitty omaa tekemistä, vaan he osallistuvat seminaareihin muiden osallistujien mukana. Nuoret toki verkostoituvat ilman suurempaa ohjausta ja keksinevät keskenään hyvää yhteistä tekemistä. Risteilylle voi kysellä vielä viime hetken paikkoja Kaisa Nybergiltä kaisa.nyberg(at)tul.fi 

10.3.2017

TUL:n läntisen alueen leiri keräsi alueen nuorisotoimijoita ja leiriläisiä yhteen Sauvon upeisiin maastoihin maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Leirin teemana oli tällä kertaa sirkus. Kesäleirien ajankohdat ilmestyvät piakkoin kalenteriin. Uutuutena on mukana Oulun seudulla järjestettävä leiri kesäkuun alussa.

9.2.2017

Nuoret päättäjät koulutukseen osallistuu kolmetoista nuorta. Heistä seitsemän on TUL:n läntiseltä alueelta, neljä eteläiseltä alueelta, Järvi-Suomesta ja pohjoiselta alueelta osallistuja yksi kummastakin. Kurssilaisista seitsemän osallistuu Riiassa pidettävään "Youth in action" - seminaariin. Lähtijöiden hyvää henkeä ja asennetta kuvaa sekin, että he laittavat itsensä likoon myös minifutis areenalla viikon aikana.

8.2.2017

TUL Joygames -tapahtuma keräsi Kemiin ilahduttavan määrän osallistujia. Tapahtuman lajit olivat ryhmätanssi, uinti, yleisurheilu, hiihto ja paini. Viikonloppuna juhlittiin myös Lapin piirin 70 v. juhlia. Oheistapahtumista vesidisco oli tosi suosittu. Tapahtuma oli kansainvälinen, sillä yleisurheilukilpailut oteltiin Haaparannassa ja painissa oli osallistujia Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.

Seuraava Joygames -tapahtuma järjestetään Seinäjoella lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Tervetuloa !

1.2.2017

TUL:n nuorisovaliokunta järjestää neljännen Nuoret Päättäjät -koulutuksen seurojen nuorille toimijoille. Koulutuksen kesto on vuoden mittainen. Koulutuksessa läpikäydään seura- ja järjestötyön arkea. Koulutuksen ajankohdat ovat 22.-23.4. Kisakeskus, 10.5. Helsinki, 23.-24.9. Turku ja 4.11. Helsinki. Koulutuksen aikana on mahdollisuus osallistua 13.-18.6. pidettävään Youth in action -konferenssiin Riikassa CSIT:n maailmankisojen yhteydessä.

Koulutukseen valituille tulee sähköposti-ilmoitus koulutukseen pääsystä 3.2.2017 mennessä.

31.1.2017

TUL:n päivän juhlassa palkittiin ansioituneita urheilijoita ja seuratoimijoita. Tilaisuudessa palkittiin myös TUL:n nuorisovaliokunnan esityksen mukaisesti vuoden nuorena toimijana Taija Luoma Seinäjoen Sisusta ja vuoden nuorisotoimijana Tomi Kotoneva samasta seurasta. Seura on erinomainen esimerkki laaja-alaisesta toiminnasta, sillä vuoden urheilijana palkittu Benedek Olah edustaa myös Seinäjoen Sisua kotimaan kisoissa.

Vuoden 2017 palkinnot jaetaan vuoden kuluttua. On siis aika viestiä tietoa eteenpäin. Hakuaika on 1.10.-15.11.2017. Kotisivuille tulee hakulinkki, jota kautta voitte tehdä esityksiä TUL:n nuorisovaliokunnalle.